zondag 7 januari 2018

Leren over het weer

Iedere ochtend tijdens het onthaal passen we onze weerkalender aan, maar tijdens deze twee en een halve week verdiepten we ons wat meer in "het weer".

Zo leerden we onder andere dat de zon rond is en stralen heeft, dat de regen uit druppels bestaat en dat we dat van de sneeuw vlokjes noemen. Ook in onze knutselwerkjes kwamen enkele van deze begrippen aan bod. De ronde zon maakten we door gele verf een beetje te mengen met rode verf en zo ontstond er ook oranje in onze zon. De stralen maakten we dan weer in een patroon van twee of drie kleuren.













 

De wolken zien er heel erg zacht uit, een beetje zoals watten en dus gebruikten we deze ook om onze wolk te bekleven. De druppels zijn dan weer eerder doorzichtig, en met zelfklevend plastiek en zijdepapier konden we ook dit op een gepaste manier weergeven.








Een half kartonbordje bespatten met verf zorgde voor druppels net als de regen en de gedroogde lijm met ecoline overschilderen zorgde voor een echt regendruppel effect.








Door met de zijkant van een verfrollertje te stempelen en een beetje zwarte verf met veel witte verf te mengen kregen we onweerswolken. Al zigzaggend met gele verf naar beneden schilderden zorgde dan terug voor de bliksemschichten.



Met waterverf gaven we de wind een kleurtje en door de juiste vormen op de juiste plaats te kleven maakten we van de saaie gekopieerde vlieger ons persoonlijke, gekleurde exemplaar.








Uiteindelijk kleurden we nog onze eigen weerschijf in zodat we ook thuis het juiste week weer kunnen geven.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten